9 Mart 2018 Cuma

Piston mili indüksiyon sertleştirme ve temperleme işlemi

www.induksiyonmakinalari.com

Piston mili pistonun devamlı hareketini destekleyen bağlantı elemanı olmasından ve sık hareket etmesinden dolayı yüksek teknik şartlara uygun olmalıdır. Piston mili genellikle; hidrolik pnömatik, makina ve otomotiv imalatlarında kullanılır. Piston mili indüksiyonla sertleştirme işlemi milin yorulma dayanımını ve güvenilirliğini direkt olarak etkiler. Standartları yüksek olan üretim işlemi gereksinimlerinde; yüzey sertlik ve sertlik derinliği değerleri üretim standart tanımlarına kesinlikle uygun olmalıdır. Bu nedenle, yorulma dayanımı ve yüzey kalitesini geliştirmek önemlidir.

Piston millerinde genellikle CK45 standardında çelik kullanılır. Piston mili üretiminde ana işlemler: kabuk soyma+taşlama veya soğuk çekme+taşlama , indüksiyon sertleştirme ve temperleme, toz paso taşlama, polisaj ve kromlamadır. Eğer işleme sırasında, piston milinin üzerinde çatlaklar oluşursa, bu üretimin ikinci kalite sınıfına düşmesine ve ekonomik zarara sebep olacaktır. Yüksek frekans indüksiyon ısıl işlem hattımız ile, piston milinin dayanım mukavemetini arttırır, gerekli sertlik değerlerini ve istenilen yüzey kalitesini sağlayabilirsiniz.

Kontinü yatay indüksiyon sertleştirme ve temperleme hattında; piston mili önce ısıtılıp su verilerek sertleştirilir ve daha sonraki aşamada  temperlenir. Yüksek frekans indüksiyon ısıtma teknolojisi ile piston milleri çok hızlı ve homojen olarak ısınır. Sertleştirme sonrası piston mili yüzeyinde çatlaklar olmaz ve kırılmaz. Sertleştirme ve temperleme işlemi tamamlandıktan sonra piston milleri tüm dayanım mukavemeti, sertlik ve sertlik derinliği değerlerini karşılar.

Bursa'da kurulmuş olan kontinü 100KW yatay indüksiyon sertleştirme makinamız
Müşteri: www.dmfsteels.com
İşlem: kontinü indüksiyonlu mil üretimi





Detaylı bilgi ve teklif almak için: 

Batuhan Yilmazarslan 
INDMakina Dış Tic. ve San. Ltd. Şti. 



indüksiyonlu sert krom kaplı mil üretimi, indüksiyonlu mil üretimi, kontinü indüksiyon sertleştirme hattı, piston mili indüksiyon sertleştirme, yatay indüksiyon sertleştirme hattı, indüksiyonlu ve krom kaplı mil, yatay indüksiyon sertleştirme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok istasyonlu indüksiyon brazing sert lehimleme makinası

#indüksiyonbrazing #sertlehimleme #indüksiyonkaynak Detaylı bilgi ve teklif almak için:   Batuhan Yilmazarslan  INDMakina Dış Tic. ve San. L...