14 Nisan 2019 Pazar

TAIPAN INDUCTION Hibrid indüksiyon ark kaynağı

  • İşlem verimini ve kapasitesi arttırma
  • Kaynak çarpılmalarını azaltma
Ark kaynak torçu + Mobil indüksiyon ısıtma makinası

Yeni bir kaynak metodu olarak öne çıkan hibrid indüksiyon ark kaynağı, kaynak çarpılmalarını azatlmak, hatta tamamen önüne geçmek ve işlem verimliliğini arttırmak için tasarlanmıştır. Ark kaynağı torçunun hemen önüne yerleştirilmiş mobil indüksiyon ısıtma bobini, kaynak yüzeyini ergime noktasına yakın bir ısıya kısa zaman içerisinde çıkartır. Kaynak arkından oluşan ısı ise başlıca olarak kaynak telinin erimesini sağlar. Bu yenilikçi hibrid kaynak yöntemi sayesinde operasyonel verimlilik konvansiyonel ark kaynağına kıyasla 4 kata kadar artırılabilir ve kaynak çarpılmalarının büyük oranda önüne geçilebilir. Bu teknikte, alın kaynağı için basit bir kare mafsal kullanılır, bu nedenle kalın kısımlarda bile alın bağlantısı için kaynak ekleminin hazırlanmasına gerek yoktur.

Ark kaynağının verimliliğini arttırmak ve kaynak çarpılmalarını önlemek için daha farklı yardımcı ısı kaynakları da düşünülmüştür. Bunlar; endüstriyel lazer, ark plazma torçları, ark torçlarının sayısının arttırılması gibi çözüm önerilerini içerir. Fakat, indüksiyon ısıtma teknolojisi lazere kıyasla çok daha ekonomiktir ve yüzeysel, bölgesel, homojen ısıtma yüksek frekans indüksiyon teknolojisi ile kolayca sağlanabilir.



Hibrid YF indüksiyon ark kaynağı











Detaylı bilgi ve teklif almak için: 

Batuhan Yilmazarslan 
INDMakina Dış Tic. ve San. Ltd. Şti. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok istasyonlu indüksiyon brazing sert lehimleme makinası

#indüksiyonbrazing #sertlehimleme #indüksiyonkaynak Detaylı bilgi ve teklif almak için:   Batuhan Yilmazarslan  INDMakina Dış Tic. ve San. L...