2 Nisan 2019 Salı

Kontinü alüminyum döküm bantı indüksiyon ön ısıtma


Problem: Düşük karbonlu çelikten üretilmiş soğuk haldeki kontinü döküm bantı sıcak kalıp bölgesine, toplam genişliğinden daha az genişlikte girdiğinde, termal şoka maruz kalarak düzlük ve doğruluğu olumsuz etkileyen termal çatlamalara ve burulmalara sebebiyet vermektedir. Ergimiş alüminyum karbon çelik bantın üzerine döküldüğünde, bant kontrolsuz ve heterojen olarak ısınır. Bant kalınlığındaki sıcaklık farklılıkların da etkisiyle termal bükülme sonuçları oluşur. Bunun sonucu olarak, döküm alüminyum levhada da bozulmalar oluşur. Ayrıca, bant üzerinde ön ısıtma yapılmaması sonucu yaşanan çatlamalar bant dayanım ömrünü de etkilemektedir.

Çözüm: Kontinü döküm bantı için indüksiyon ön ısıtma sisteminin entegre edilmesi.

İndüksiyon ön ısıtma:
Kontinü döküm bantı ön ısıtma uygulaması için indüksiyon ön ısıtmanın en uygun metod olmasının sebebi; indüksiyon teknolojisinin hızlı ve sıcaklık kontrollü (lazer sıcaklık ölçer ile opsiyonel) ısıtabilme avantajıdır. 

Geniş levha dökümü için, alt ve üst kontinü döküm bantlarının tüm genişliğini kapsayan özel tasarımlı indüksiyon ön ısıtma bobinleri ve bant toplam genişlik ve kalınlığına göre belirlenen uygun güçteki indüksiyon ısıtma makinesi (güç ayarı mevcut) ile, bant döküm kalıbına girmeden hemen önce 150°C sıcaklığa getirilir. İndüksiyon makinesinin gücü ve indüksiyon bobininin tasarımının yanı sıra indüksiyon ön ısıtma bobininin yerleştirilme bölgesi de kontinü döküm bandı ısıtma uygulamasında önem arz etmektedir.

İndüksiyon ön ısıtmanın avantajları:

  • Bant üzerindeki termal deformasyonlar ve bükülmeler engellenerek pürüzsüz ve daha doğrusal levha dökümü ile üretim kalitesinin arttırılması
  • Termal çatlamaların önüne geçilerek kontinü döküm bant ömrünün arttırılması.
  • Farklı alüminyum alaşımlarının dökümü: indüksiyon ön ısıtma ile kontrollü ve homojen bant ısıtma ile daha küçük enine ve boyuna sıcaklık gradyanlarına sahip kontinü döküm levhalarının üretimine imkan sağlar. Bu nedenle, daha geniş spektrumda çeşitli alüminyum alaşımlarının dökümüne imkan sağlar.

















Strip caster belt induction preheating,
Kontinü döküm bantı indüksiyon ön ısıtma
#inductionpreheating #stripcasterbelt


Detaylı bilgi ve teklif almak için: 

Batuhan Yilmazarslan 
INDMakina Dış Tic. ve San. Ltd. Şti. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok istasyonlu indüksiyon brazing sert lehimleme makinası

#indüksiyonbrazing #sertlehimleme #indüksiyonkaynak Detaylı bilgi ve teklif almak için:   Batuhan Yilmazarslan  INDMakina Dış Tic. ve San. L...